Article content

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ 17/05/2024

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

1. Μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Σύνδεσμο.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως από το Σάββατο 1η Ιουνίου και κάθε Σάββατο, στα γραφεία του Συνδέσμου μας, στον πέμπτο όροφο, Βερανζέρου 31, Ομόνοια, ξεκινούν κύκλοι εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους που θα οδηγήσουν σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Επίσης, ξεκινούν μαθήματα χειρισμού έξυπνων συσκευών (κινητά, tablet) με λειτουργικό android ή ios, με την εκμάθηση να γίνεται στις συσκευές των μελών.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν, εκτός των εξετάσεων πιστοποίησης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 2105245001 και 2105228333, στην υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας κα Βασιλική Νασούλα, επιλέγοντας το 2 (υπηρεσίες) και μετά την επιλογή 3 (κοινωνική υπηρεσία), το αργότερο έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρα 15:00.

2. Ανανέωση και έκδοση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

Για την ανανέωση και την έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης η 4η Απριλίου 2024 και λήξης η 31η Οκτωβρίου 2024.

Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου.
  2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας ( 67% και άνω).
  3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φωτοαντίγραφο αυτής.
  4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.
  5. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες, ενώ για τους δικαιούχους και δελτίου συνοδού (άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω), χρειάζονται τρεις φωτογραφίες.

Τονίζουμε ότι οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται των εισοδηματικών κριτηρίων και λαμβάνουν Δελτίο Μετακίνησης ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

3. Ενημέρωση για την εκλογό-απολογιστική Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νεολαίας του Συνδέσμου

Η Επιτροπή Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών καλεί τα μέλη της, από 16 έως 35 ετών, να παραβρεθούν στην εκλογό-απολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 και ώρα 16:00, στα γραφεία του Συνδέσμου μας, Βερανζέρου 31, Ομόνοια στον έκτο όροφο με θέματα:

  1. Εκλογή Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης.
  2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
  3. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.

4. Ενημέρωση για την έκθεση τεχνικών βοηθημάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος έχει προμηθευτεί πιεσόμετρα στην ελληνική γλώσσα και ζυγαριές σώματος στην αγγλική γλώσσα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τον κο Καραθανάση στο τηλέφωνο 210-5245001, πληκτρολογώντας το 2 για τις υπηρεσίες και στη συνέχεια το 4 για την υπηρεσία τεχνικών βοηθημάτων, ώρες 07:00-15:00.