Article content

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ 16/04/2024

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

1. Ενημέρωση για τις Γενικές Συνελεύσεις των φορέων μας και το Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Συνάδελφοι,

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των καταστατικών οργάνων του χώρου μας, Ομοσπονδίας και Πανελληνίου, με σημαντική παρουσία μελών.

Στις 13 του μήνα πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, κατά την οποία οι σύνεδροι ανέπτυξαν τις θέσεις και προτάσεις τους και τέλος η Διοίκηση έλαβε θετική ψήφο για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της, καθώς και τον προϋπολογισμό της.

Επίσης, στις 13 του μήνα συνεδρίασε στην Αθήνα το 37ο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου με τη συμμετοχή όλων των Περιφερειακών Ενώσεων, που παρουσίασαν τις ετήσιες εκθέσεις τους για τη δράση, τα προβλήματα και τις προοπτικές τους. Στο τέλος κατατέθηκαν προτάσεις που θα αξιοποιηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο ως κύριοι άξονες του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Στις 14 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, όπου η Διοίκηση παρουσίασε αναλυτικά τα πεπραγμένα και τη δράση της για το 2023, ενώ δόθηκε η ευκαιρία σε πολλά μέλη του Συνδέσμου να απευθύνουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν, κάνοντας προτάσεις στη Διοίκηση. Το σώμα τελικά υπερψήφισε τον διοικητικό απολογισμό με 63 ψήφους υπέρ & 34 κατά, τον οικονομικό απολογισμό με 67 υπέρ, 34 κατά & 1 λευκό, καθώς και τον προϋπολογισμό έτους 2024 με 65 ψήφους υπέρ, 34 κατά & 1 λευκό.

Στο τέλος της Συνέλευσης κατετέθει ψήφισμα από την παράταξη της μειοψηφίας για άμεση κινητοποίηση στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που απορρίφθηκε με 54 ψήφους κατά, 38 υπέρ και 1 λευκό, ενώ υπερψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφίας με ψήφους 55 υπέρ & 26 κατά, η οποία εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να εξετάσει τον κατάλληλο χρόνο και τη μορφή διαμαρτυρίας οργανωμένα και συντονισμένα.

2. Ανανέωση και έκδοση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ.

Για την ανανέωση και την έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης η 4η Απριλίου 2024 και λήξης η 31η Οκτωβρίου 2024.

Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου.
  2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας ( 67% και άνω).
  3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φωτοαντίγραφο αυτής.
  4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.
  5. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες, ενώ για τους δικαιούχους και δελτίου συνοδού (άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω), χρειάζονται τρεις φωτογραφίες.

Τονίζουμε ότι οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται των εισοδηματικών κριτηρίων και λαμβάνουν Δελτίο Μετακίνησης ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.