Article content

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ 02/04/2024

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

1. Πρόσκληση στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Καλούνται τα τακτικά μέλη του Συνδέσμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ισχύοντος Καταστατικού, την Κυριακή 07 Απριλίου 2024 και ώρα 09:00π.μ. στο Ξενοδοχείο BrownAcropolHotel, Πειραιώς 1, Αθήνα, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Συνέλευσης είναι:

  1. Εκλογή Προέδρου της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
  2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
  3. Έκθεση ελέγχου Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  4. Ισολογισμός – Απολογισμός Ταμείου.
  5. Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου, έκθεση πεπραγμένων.
  6. Προϋπολογισμός για το έτος 2024.

Σύμφωνα με το καταστατικό σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα.

Συνάδελφοι, για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, επισημαίνουμε ότι πάγια και πρακτικά όλα τα τελευταία χρόνια η Συνέλευση πραγματοποιείται τη δεύτερη Κυριακή.

2. Ανανέωση και έκδοση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ.

Για την ανανέωση και την έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης η 4η Απριλίου 2024 και λήξης η 31η Οκτωβρίου 2024.

Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου.
  2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας ( 67% και άνω).
  3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φωτοαντίγραφο αυτής.
  4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.
  5. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες, ενώ για τους δικαιούχους και δελτίου συνοδού (άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω), χρειάζονται τρεις φωτογραφίες.

Τονίζουμε ότι οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται των εισοδηματικών κριτηρίων και λαμβάνουν Δελτίο Μετακίνησης ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

3. Ημερήσια εκδρομή στα Γιαλτρά Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών σε συνεργασία με την Πεζοπορική- Ορειβατική Ομάδα Βορείας Ευβοίας STRATA, διοργανώνουν μονοήμερη εκδρομή στα Γιαλτρά Αιδηψού στην Βόρεια Εύβοια, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Αυτή θα περιλαμβάνει ασφαλή, πολυαισθητηριακή πεζοπορία στο βουνό, για άτομα με οπτική αναπηρία, με εθελοντές συνοδούς εκπαιδευμένους σε τεχνικές συνοδείας, μέλη της Ομάδας STRATA.

Ώρα προσέλευσης 6:00 και ώρα αναχώρησης 6:15 από τα γραφεία του Συνδέσμου μας, Βερανζέρου 31, Ομόνοια.

Κόστος ανά άτομο: 15 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής: εώς Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 ώρα 15:00 στα τηλέφωνα 2105245001 και 2105228333, στην υπεύθυνη της υπηρεσίας ομιλούντων βιβλίων κα Τόνια Εξάρχου, επιλέγοντας τo 2 (υπηρεσίες) και μετά την επιλογή 5 (υπηρεσία ομιλούντων βιβλίων).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και κάθε κράτηση θα θεωρείται έγκυρη με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.