Article content

Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024»

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών (voucher) αξίας έως και 400 ευρώ και υποβολή των αιτήσεων θα είναι μέχρι τη 1η Απριλίου.

Το πρόγραμμα προβλέπει:

  • 200 €/δικαιούχο (400 € ΑΜΕΑ),
  • 300 € σε: συνταξιούχους, έγγαμους με 3 παιδιά και άνω και μονογονεϊκές οικογένειες,
  • 400€ για όσους έχουν αναπηρία από 67% και άνω ή κάποιο τέκνο με αναπηρία

Η επιλογή δικαιούχων θα γίνεται με κλήρωση.

Για να προχωρήσει στην υποβολή αιτήσεως, ο δυνητικά δικαιούχος θα πρέπει προηγουμένως να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), στο οποίο να έχει δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), ώστε να μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που προτίθεται να δηλώσει στην αίτησή του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο Πρόγραμμα είναι να υποβληθεί εμπρόθεσμα αίτηση στη σχετική Εφαρμογή με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet) στην ιστοσελίδα https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024

Επιλέγει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα από το οποίο θα εκδοθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα και αιτείται την έκδοσή της και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

Εναλλακτικά ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) είτε αυτοπροσώπως είτε με εξουσιοδότηση εκπροσώπου του. Μέσω των Κ.Ε.Π. είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν όλα τα στάδια της διαδικασίας από πιστοποιημένο υπάλληλο.

Αίτηση για το Πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

Χωρίς παιδιά:

*Άγαμοι: Έως 19.000 €

*Έγγαμοι: Έως 31.000 €

Με 1 παιδί:

*Μονογονείς: 20.500 €

*Έγγαμοι: Έως 32.500 €

Με 2 παιδιά:

*Μονογονείς: Έως 22.000 €

*Έγγαμοι: Έως 34.000 €

Με 3 παιδιά:

Μονογονείς: Έως 24.000 €

*Έγγαμοι: Έως 36.000 €

Με 4 παιδιά και άνω:

*Μονογονείς: Έως 29.000 €

*Έγγαμοι: Έως 41.000 €

Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.