Article content

Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με θέμα “Συνάντηση του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Ασκούνη με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών”.

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 9977/12-12-1932 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ & ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ & ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ

ΒΕΡΑNΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-5245001,210-5228333,210-5228365,210-5245578

e-mail: pab@otenet.gr web site: www.pst.gr

Αρ.Πρωτ.: 288 Αθήνα, 14/03/2024

Τομέας: Γραμματείας

Πληρ.: Βίκυ Θωμοπούλου

Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με θέμα Συνάντηση του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Ασκούνη με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών”.

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δημάρχο Καλλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη και των συνεργατών του, κ. Αναστάσιο Καλαντζή, Μηχανικός του Δήμου στην Τεχνική Υπηρεσία, κ. Γεώργιο Ρυμενίδη, τμήμα Πρασίνου και Παιδικών Χαρών και κ. Δημήτριο Καστανάρα, Δημοτική Αστυνομία με αντιπροσωπεία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Δημήτριο Σηφάκη, την Γενική Γραμματέα, κ. Θεοδώρα Φαρδέλα, τον Ταμία, κ. Αλέξανδρο Μητροβγαίνη, και τον Οργανωτικό Γραμματέα, κ. Παναγιώτη Μαρκοστάμο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με οπτική αναπηρία στην Καλλιθέα, όπως η προσβασιμότητα στην πόλη, η εξυπηρέτηση των ατόμων με οπτική αναπηρία στις υπηρεσίες του Δήμου, η καλύτερη στελέχωση των Κέντρων Κοινότητας, η πρόβλεψη των προϋποθέσεων προσβασιμότητας στις παιδικές χαρές για τα παιδιά με αναπηρία και χρωματικές αντιθέσεις για τα παιδιά με μειωμένη όραση.

Ζητήθηκε αυστηριοποίηση των ελέγχων της δημοτικής αστυνομίας για την παράνομη στάθμευση και κυρίως για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον σταθμό ΗΣΑΠ της Καλλιθέας, καθώς και για το τεράστιο πρόβλημα των αφύλακτων έργων και την επιβολή κυρώσεων σε εργολάβους.

Τέλος, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να δοθεί το όνομα του Λουδοβίκου Μπράιγ, σε κάποια πλατεία ή πάρκο της πόλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και από τις δύο πλευρές, για μια τακτική και μόνιμη συνεργασία, με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Τ.

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτριος Σηφάκης Θεοδώρα Φαρδέλα