Article content

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΠΣΤ 29-08-2023

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

1.

          Το Προεδρείο της ΕΣΑμεΑ πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, όπου εκτός των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και η διασφάλιση ότι το μέτρο της καταβολής των επιδομάτων μέσω προπληρωμένης κάρτας δεν θα εφαρμοστεί στα επιδόματα που καταβάλλονται στα άτομα με αναπηρία. Η Υπουργός στο ζήτημα αυτό επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης, ότι δεν θα ισχύσει το μέτρο αυτό για τα επιδόματα αναπηρίας.

          Σε κάθε περίπτωση οι φορείς μας συνεχίζουν να είναι σε επαγρύπνηση και να σας κρατούν ενήμερους για οτιδήποτε προκύψει.

2.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών και η  Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν την διάθεση της νέας εφαρμογής WINBANK της Τράπεζας Πειραιώς (internet banking) για όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι φορείς μας με την Τράπεζα Πειραιώς ήταν και εξακολουθούν να είναι σε στενή συνεργασία από την πρώτη στιγμή της ανάπτυξης της εφαρμογής για θέματα προσβασιμότητας και επίλυσης προβλημάτων για τις τραπεζικές συναλλαγές.

Έχοντας συστήσει μία ομάδα εργασίας μαζί με τους υπεύθυνους ανάπτυξης της Τράπεζας Πειραιώς, έχουμε εξασφαλίσει ένα δίαυλο επικοινωνίας για άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Τα μέλη μας μπορούν να εγκαταστήσουν την νέα εφαρμογή στις συσκευές τους, διότι όπως μας έχουν ενημερώσει, η παλιά εφαρμογή θα καταργηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.  

Θα έχουν την δυνατότητα να δουλέψουν την νέα εφαρμογή και σε περίπτωση εντοπισμού κάποιου προβλήματος μπορούν να στείλουν τις παρατηρήσεις τους στα mail των φορέων μας:

– Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών: pab@otenet.gr

– Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών: eoty@otenet.gr

αναγράφοντας στο θέμα: «Εφαρμογή της Τράπεζας Πειραιώς».

3.

Τα μέλη που επιθυμούν να λαμβάνουν ενημερώσεις από τη Διοίκηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακαλούνται να ενημερώσουν τη Γραμματεία για το email τους.

4.  

Αγαπητοί συνάδελφοι, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών διαθέτει υπηρεσία η οποία ενημερώνει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή την ιστοσελίδα του φορέα με 15 νέα άρθρα, τα οποία αφορούν την τυφλότητα και γενικότερα την αναπηρία. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη δημοσίευση των κυριότερων υπομνημάτων, Δελτίων Τύπου και ανακοινώσεων  της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και των φορέων της, καθώς και της Ε.Σ.Α.μεΑ. Επίσης, θέματα της επικαιρότητας που μας αφορούν και συγκεντρώνουμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο – πολιτικού, αθλητικού, πολιτιστικού, ιατρικού κ.λ.π. περιεχομένου. Επίσης αναρτώνται διπλωματικές και διδακτορικές εργασίες που αφορούν την αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της.

Μπορεί οποιοσδήποτε να εγγραφεί στο newsletter και να το  λαμβάνει καθημερινά στο email του. Όποιος/α δεν είναι χρήστης ηλεκτρονικού υπολογιστή ή smartphone μπορεί επίσης να ενημερώνεται, απλά καλώντας την τηλεφωνική Πύλη που είναι συνδεδεμένη με την ιστοσελίδα, λειτουργεί όλο το 24ωρο και απαντά στον αριθμό 2104403440.

Σας καλούμε οποιαδήποτε δράση σας επιθυμείτε να προβληθεί, να μας αποστέλλετε σχετικό κείμενο σε μορφή Word και αν επιθυμείτε να συνοδεύεται από σχετικό link στο YouTube.

5.      

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη του και με οδηγό την απόλυτα επιτυχημένη διεξαγωγή σεμιναρίων πιστοποίησης στην χρήση υπολογιστών, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την διεξαγωγή νέου κύκλου μαθημάτων πιστοποίησης σε υπολογιστές. 

Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ενότητες : 

1. Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων. 

2. Επεξεργασία  κειμένου. 

3. Υπολογιστικά φύλλα. 

4. Διαδίκτυο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. 

Στα μαθήματα περιλαμβάνονται η διδασκαλία  εξεταστέας ύλης που έχει εγκριθεί από τον ΕΟΠΕΠ, η εκμάθηση του εξεταστικού περιβάλλοντος, καθώς και τεστ απόλυτα προσαρμοσμένα στον τρόπο εξετάσεων. Επίσης, στους εκπαιδευόμενους θα δοθούν σημειώσεις της εξεταστεας ύλης καθώς και οι ηχογραφήσεις των μαθημάτων. 

Η πιστοποίηση γίνεται με την συνεργασία του φορέα πιστοποίησης Global Cert με αυτοματοποιημένο σύστημα εξετάσεων. 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στην Κοινωνική Υπηρεσία του Συνδέσμου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Να τονίσουμε πως συμμετοχές μπορούν να γίνουν από μέλη μας από όλη την χώρα, καθώς έχει προβλεφθεί και διαδικτυακή κάλυψη των μαθημάτων, δηλώνοντας συμμετοχή στη Γραμματεία της Περιφερειακής σας Ένωσης.

6.

          Όσοι συνάδελφοι είναι υποψήφιοι στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και επιθυμούν να το γνωστοποιήσουν στο Σύνδεσμο, μπορούν να το δηλώσουν είτε στην Κοινωνική Υπηρεσία καλώντας τα τηλέφωνα του Συνδέσμου και στη συνέχεια πληκτρολογώντας το 2 για Υπηρεσίες και το 3 για την Κοινωνική Υπηρεσία είτε αποστέλλοντας μέιλ στο pab@otenet.gr έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.