Article content

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΤΥΦΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ε.Τ.ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ “ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ”

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

Το Σάββατο 11-2-2023, κατόπιν πρότασης του πεζοπορικού συλλόγου Ηρακλείου «Δρόμοι Ζωής», τα μέλη της Π.Ε.Τ.Κ. είχαν την ευκαιρία να πεζοπορήσουν σε ένα πανέμορφο μικρό φαράγγι, περίπου 1500 μ, με πλούσια βλάστηση, τεράστια πλατάνια, δίπλα από το κελαριστό ρυάκι. Το φαράγγι αυτό εκτείνεται από το  χωριό Χουδέτσι βόρια προς το χωριό Άγιος Βασίλειος του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο Τάκης Τζανακάκης και ο Κώστας Σαββαθράκης, συνεπικουρούμενοι από εθελοντές συνοδούς  για τα μέλη της Π.Ε.Τ.Κ. Η πρωτοβουλία για αυτές τις εκδρομές ανήκει στον εθελοντή Μπάμπη Συμεωνίδη, όπως και στην πρώτη μας εκδρομή στις 13-07-2022 στο Φουρνί του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Ευχαριστούμε θερμά τους Δρόμους Ζωής για την προσφορά τους αυτή στα μέλη του Συλλόγου μας, καθώς τα μέλη μας είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο φυσικό περιβάλλον, να νιώσουν, να ακουμπήσουν, να οσφρανθούν, να ακούσουν και να γευτούν πράγματα αποκτώντας μοναδικές και πρωτότυπες εμπειρίες .

Ευχαριστούμε, επίσης, τον Εθελοντή Μπάμπη Συμεωνίδη για την ιδέα του και την διαμεσολάβησή  του. Βέβαια ευχαριστούμε από καρδιάς και τους εθελοντές των Δρόμων ζωής που ανέλαβαν με την εμπειρία και την εκπαίδευση τους στην φύση να συνοδέψουν τα μέλη του συλλόγου μας παρέχοντάς τους ασφάλεια και πληροφορίες για το περιβάλλον που κινούμασταν.

Η προσφορά προς τα μέλη του Συλλόγου μας, των Δρόμων ζωής, περιλάμβανε τα οχήματα μεταφοράς, τους  εθελοντές συνοδούς,  την επιλογή του χώρου πεζοπορίας και  μία ευχάριστη έκπληξη στο τέλος με το ψήσιμο άφθονου κρέατος στην ψησταριά μαζί με κρασί.

Για τη Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας

Μαρκοδημητράκης Μενέλαος                    Κατσιπουλάκη – Γιαννιδάκη Καλλιόπη