Article content

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΠΣΤ 29-09-2022

Κατηγορία: ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΠΣΤ

          Μετά από μακρά επιμονή μας προς τον ΕΦΚΑ για τη εφαρμογή διάταξης του Ν.4670/2020, με αίτημα τη χορήγηση των αναδρομικών από τη μερική κατάργηση των κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ, τις τελευταίες μέρες άρχισαν να καταβάλλονται στις συντάξεις σταδιακά τα ποσά που αντιστοιχούν στο 18μηνο από το Μάρτιο του 2020 , που ψηφίστηκε ο πιο πάνω νόμος, μέχρι τον Οκτώβρη του 2021. Διευκρινίζουμε ότι η επιστροφή αφορά τη μείωση των κρατήσεων από τις συντάξεις 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ και αντιστοιχεί μόνο στο ποσό του επιδόματος απολύτου αναπηρίας και γι’αυτό φυσικά μπορεί να είναι διαφορετικό και το ποσό επιστροφής σε κάθε συνταξιούχο.

Τα μέλη που επιθυμούν να λαμβάνουν ενημερώσεις από τη Διοίκηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακαλούνται να ενημερώσουν τη Γραμματεία για το e-mail τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζεται η έκδοση ή ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ, για μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ και θα διαρκέσει μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022.

Οι δικαιούχοι θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα ΚΕΠ, στα οποία θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού, τα παρακάτω δικαιολογητικά.

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου.
  2. Δελτίο Αστυνομικής Τυατότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
  3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής, όπου θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή δελτίου μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.
  4. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω) ή Βεβαίωση οικονομικής ενίσχυσης του ΟΠΕΚΑ ή Βεβαίωση συνταξιοδότησης από ασφαλιστικό φορέα.
  5. 2 πρόσφατες φωτογραφίες για έκδοση νέας κάρτας ή 3 για τους δικαιούχους δελτίου και για συνοδό.

Κάρτα και για συνοδό δικαιούνται τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας όρασης 80% και άνω.

Διευκρινίζουμε ότι οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται και λαμβάνουν Δελτίο Μετακίνησης ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση, μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Συνδέσμου, στην κα Βάσω Νασούλα, στο εσωτερικό 119.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών σας καλεί με χαρά στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεση “braille” του Δημήτρη Καπετάνου που συνδιοργανώνει με τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:30 στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων, Βασιλίσσης Σοφίας Πάρκο Ελευθερίας, στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση που περιγράφει τα συναισθήματα και τους συνειρμούς που προκαλούνται στο νου των τυφλών ανθρώπων με την επίκληση κάθε ξεχωριστού χρώματος, προϊόν συνεντεύξεων που έγιναν στο πλαίσιο της διπλωματικής του εργασίας.

Θα ακολουθήσει κέρασμα στο παραπλήσιο café Noah.

Ελπίζουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε να δηλώσετε την παρουσία σας έως την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:00 στο 210-5229968 ή στο eoty@hotmail.gr