Article content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΣΤ

Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 και ώρα 11.00 πμ. πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τα εγκαίνια του νέου εργαστηρίου πληροφορικής για άτομα με οπτική αναπηρία στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών.  Το νεοϊδρυθέν εργαστήρι δημιουργήθηκε με την αγαστή συνεργασία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και του Θέματος 117Α Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Διεθνούς οργάνωσης των Lions. Πρωταρχικός σκοπός του εργαστηρίου είναι η εκμάθηση και πιστοποίηση ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης στο χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών από επίσημα αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Η/Υ. Αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μας η ουσιαστική και εις βάθος γνώση των νέων τεχνολογιών απ’ όλα τα άτομα με αναπηρία στην όραση, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν ισότιμα στις συνεχείς προκλήσεις των νέων μορφών εργασίας που έχουν εμφανιστεί, όπως και να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους, με την ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν οι εξής:

α” Από την πλευρά του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών: Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Σηφάκης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Παναγιώτης Μαρκοστάμος, η Ταμίας Θεοδώρα Φαρδέλα, ο Αναπληρωτής Ταμίας Αλέξανδρος Μητροβγαίνης, ο Γραμματέας Νεολαίας Κωνσταντίνος Ορλώφ, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Συνδέσμου για θέματα νέων τεχνολογιών Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος και μέλη του Συνδέσμου με πιστοποίηση στη χρήση των Η/Υ.

β” Από την πλευρά του Θέματος 117α των Lions: ο Κυβερνήτης του Θ.117Α: DR. Μιχαήλ Κλεισαρχάκης, ο  Α’ Αντικυβερνήτης του Θ.117Α: Άγγελος Πολυλάς, η Υπεύθυνη Υπηρεσιών του Θ.117Α: Θεοφανώ Κοτσώνη Περδικάρη και η  Πρόεδρος του Πυλώνα για την όραση του Θ.117Α και της Λέσχης Αργυρούπολη Διόσκουροι: Μαρία Κάτρη

Η ίδρυση και η λειτουργία του νέου εργαστηρίου επισφραγίζει τη βούληση για μια στενή και διαρκή συνεργασία των φορέων, η οποία ξεκίνησε με την υπογραφή του αντίστοιχου μνημονίου συνεργασίας ένα χρόνο πριν. Πρωτοβουλίες σαν αυτήν συμβάλλουν ουσιωδώς στην πραγμάτωση του κοινού μας οράματος, δηλ. την ουσιαστική επίτευξη της καθολικής κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με οπτική αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.