Article content

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΠΣΤ 22-01-2020

Κατηγορία: ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΠΣΤ

1.

Συνάδελφοι,

          Με την έναρξη του νέου χρόνου αλλά και τις σημαντικές Κυβερνητικές αλλαγές, το Διοικητικό Συμβούλιο επιχειρεί εκ νέου προσπάθειες επαφών και συναντήσεων με τις καινούργιες ηγεσίες των υπουργείων που έχουν αρμοδιότητες στα γνωστά βασικά μας προβλήματα παλιά ή νέα. Οι προτεραιότητες παραμένουν φυσικά στα Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών παρά τις συνεχιζόμενες αντίξοες συνθήκες που εξαρτώνται κυρίως από τα αποτελέσματα της χωρίς προηγούμενο πανδημίας του covid-19.

          Η ψήφιση του νόμου που τροποποίησε το Ν.4440, που αφορά τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο, δημιουργεί κάποιες προοπτικές για το άνοιγμα προσλήψεων για πτυχιούχους τυφλούς τηλεφωνητές κλπ και γι’αυτό θα επιχειρήσουμε νέα επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Την ίδια προσπάθεια θα κάνουμε και με το Υπουργείο Εργασίας επιμένοντας για τη λύση των γνωστών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προβλημάτων, αλλά και την προώθηση καινούργιων προτάσεων για θέματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια.

          Συνάδελφοι, καθώς καταλαβαίνετε οι περιορισμοί των σημερινών συνθηκών είναι ασφυκτικοί, αδιέξοδοι πολλές φορές, ενώ παράλληλα συναντάμε μια Κυβέρνηση που πολύ δύσκολα κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων. Εμείς θα συνεχίσουμε με συνέπεια να εξαντλούμε κάθε δυνατότητα πιέσεων με σταθερό στόχο να προστατεύσουμε το χώρο από τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που αντιμετωπίζει η Χώρα.

          Όσον αφορά την υποχρέωση των μελών για πληρωμή της ετήσιας συνδρομής στο Σύνδεσμο, θα ενημερωθείτε σε επόμενο μήνυμα του αυτόματου τηλεφωνητή.  

2.

          Από τις 25 – 1 – 2021 μέχρι  31 – 10 – 2021 γίνεται η ανανέωση και η έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για τα έτη 2020 και 2021, στα ΚΕΠ και στις αρμόδιες υπηρεσίες των  Περιφερειών της χώρας, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου
  2. 3 νέες φωτογραφίες για νέα έκδοση με συνοδό ή 2 φωτογραφίες για ανανέωση
  3. Γνωμάτευση επιτροπής ΚΕΠΑ  ή  βεβαίωση ΟΠΕΚΑ ή απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού φορέα ή ΕΦΚΑ όπου αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας
  4. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
  5. Υπεύθυνη δήλωση περί ακριβούς δ/νσης του τόπου διαμονής και μη έκδοσης κάρτας από άλλη περιφερειακή ενότητα ή ΚΕΠ

Επισημαίνεται ότι: α) οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται από το όριο εισοδήματος, πράγμα το οποίο θα πρέπει να τονίζετε στους υπαλλήλους των ΚΕΠ ή των Περιφερειών και β) τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας (ΟΠΕΚΑ) δεν συνυπολογίζονται στα εισοδήματα.

Τονίζουμε ότι στα δελτία πρέπει να αναγράφεται ότι ¨Παρέχεται έκπτωση 50% στα υπεραστικά ΚΤΕΛ¨.   

3.

          Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, συνεχίζοντας να μεριμνεί για τα μέλη του, διοργανώνει και αυτή τη σεζόν μαθήματα εκπαίδευσης στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα υγειονομικά δεδομένα που επικρατούν στη Χώρα, σας ανακοινώνουμε:

  1. Τη δημιουργία τμημάτων για πιστοποίηση υπολογιστών μέσω της αναγνωρισμένης από το ΑΣΕΠ Global Cert. H εκπαίδευση θα γίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά.
  2. Τη δημιουργία διαδικτυακών τμημάτων εκπαίδευσης για εκμάθηση υπολογιστών σε νέους και όχι μόνο χρήστες, με προοπτική όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες τα μαθήματα να γίνονται διά ζώσης.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα. Για δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες ή βοήθεια σε θέματα τεχνολογίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κο Κώστα Μιχαλόπουλο στο τηλέφωνο 6977-717610, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00-13:00.