Article content

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΠΣΤ 23/12/2020

Κατηγορία: ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΠΣΤ

Συνάδελφοι,

          Στο τέλος ενός χρόνου που στάθηκε ο χειρότερος της σύγχρονης εποχής για όλο τον πλανήτη, που διέλυσε τις κοινωνίες, τις προσδοκίες και τα όνειρά μας, δεν θα μπορούσαμε φυσικά να τον αποχαιρετήσουμε με έναν θετικό απολογισμό.  Οι συνθήκες που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας εμπόδισαν ή διέκοψαν την επαφή μας με την Κυβέρνηση, δυσκόλεψαν τις προσπάθειές μας για αποτελεσματική παρέμβαση και λύση των πολλαπλών προβλημάτων του χώρου μας. Ωστόσο, οι φορείς μας παρέμειναν όρθιοι στην υπηρεσία των μελών και παρόντες με κάθε πρόσφορο τρόπο στις εξελίξεις.

          Πιστεύοντας ότι μέσα σε μια κρίση δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τις θέσεις μας, όπως απέδειξε και όλη η περασμένη δύσκολη 10ετία, κερδίσαμε σποραδικές νίκες στον καθημερινό αγώνα μας. Μόλις ψηφίστηκαν από την Ελληνική Βουλή δύο διατάξεις που αφορούν: α) το δικαίωμα ατελούς εισαγωγής επιβατηγού αυτοκινήτου με ποσοστό αναπηρίας 80% αντί 100%, ένα αίτημα που διεκδικούμε περισσότερο από 25 χρόνια και β) την υπαγωγή στο κατώτατο καθεστώς 6% στα είδη και τεχνικά βοηθήματα για τυφλούς, που εισάγονται από το εξωτερικό από 24% ή 13% που ίσχυε μέχρι σήμερα.  

          Επίσης, οι φορείς μας και το αναπηρικό κίνημα διεκδικούν σημαντικές βελτιώσεις μέσα από τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το προσεχές άμεσο διάστημα για την παιδεία, την πλήρη προσβασιμότητα, την κινητικότητα, τις προσλήψεις κλπ.

Έχουμε λοιπόν το δικαίωμα να ελπίζουμε ακόμη σε ένα καινούργιο χρόνο καλύτερο και δημιουργικότερο. Τέλος, η Διοίκηση του Συνδέσμου εύχεται στα μέλη, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες Καλά Χριστούγεννα, καλύτερο το 2021 με προσωπική και οικογενειακή υγεία.

          Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζοντας τις καλές πρακτικές της σε συνεννόηση με τους φορείς μας, μας έστειλε το πιο κάτω έγγραφο ενημέρωσης.

  1. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της νέας υπηρεσίας «Φωνητικής Υποστήριξης σε ΑΤΜ με οθόνη αφής» στο Κατάστημα Καλλιθέας στην οδό Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 167 και στο εμπορικό κέντρο CITY LINK στην οδό Αμερικής 2 στη στοά Σπυρομήλιου, με σκοπό να επεκταθεί μελλοντικά και σε άλλα σημεία του δικτύου μας.
  2. Στις 24 Νοεμβρίου ξεκίνησε το νέο ανακαινισμένο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Καλλιθέα οδός Χαροκόπου 72, το οποίο διαθέτει την υπηρεσία «Ταμείο από Απόσταση» που έχουμε στα ebranch. Το ταμείο αυτό (το οποίο το έχουμε αναπτύξει από κοινού), προσφέρει συναλλαγές ταμείου χωρίς μάρτυρες για όλους, καθώς και ειδική σήμανση braille σε όλα τα σημεία του. Επίσης, το κατάστημα διαθέτει υπάλληλο για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών και ειδικά των πελάτων ΑμεΑ.