Article content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΤ

Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Χθες 15 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την Κινητικότητα, τον Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης των ατόμων με οπτική αναπηρία, με υπεύθυνο Συντονιστή της ομάδας τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κο Γεώργιο Σταμάτη.

Στην ομάδα συμμετείχαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος, ο Φάρος Τυφλών, Εκπαιδευτές Κινητικοτητας/ Προσανατολισμού και ΔΚΔ και άλλοι ειδικοί και εμπειρογνώμονες.

Η ομάδα στόχο έχει τη μελέτη και καταγραφή του έργου της εκπαίδευσης των ατόμων με πρόβλημα όρασης στην Κ/Π & τις ΔΚΔ, των αναγκών που προκύπτουν μέσω αυτής, με έμφαση κυρίως στην αναπαραγωγή νέων εκπαιδευτών και τη συγκέντρωση προτάσεων για την επίλυσή τους.

Το έργο της ομάδας θα έχει διάρκεια 4 μήνες και θα ενταχθεί στο νέο σχέδιο δράσης για την αναπηρία.

Ο Σύνδεσμος και η Υπηρεσία Κινητικότητας ευχαριστούν θερμά για την πρόσκληση για συμμετοχή στο έργο της σημαντικής αυτής Ομάδας Εργασίας. Θα είμαστε εκεί για να προσφέρουμε τις γνώσεις μας και την εμπειρία που έχουμε συγκεντρώσει τα τελευταία 27 χρόνια.