Article content

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΠΣΤ 9/10/2020

Κατηγορία: ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΠΣΤ

1.

Συνάδελφοι,

          Η σημαντικότερη ίσως εξέλιξη του τελευταίου χρονικού διαστήματος είναι η δημοσιοποίηση από την Κυβέρνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία, για το οποίο είχε δεσμευτεί από το προηγούμενο έτος απέναντι στην ΕΣΑμεΑ. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του Σχεδίου η Συνομοσπονδία κάλεσε σε αλλεπάλληλες διαδικτυακές συσκέψεις όλες τις οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος για την ανάλυση του εκτεταμένου κειμένου του νομοσχεδίου, την ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και προτάσεων, προκειμένου να συντάξει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση με σκοπό να μη χαθεί η μοναδική ευκαιρία συμμετοχής του κινήματος στη διαμόρφωση μιας καινούργιας νομοθετικής παρέμβασης στο σύνολο των θεμάτων και των προβλημάτων που μας απασχόλησαν και μας απασχολούν αυτή την εποχή. Η πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης είναι η θετική απάντηση των συνεχών προσπαθειών του κινήματος τα τελευταία 25 χρόνια και σε ένα μεγάλο βαθμό εξαρτάται εάν αποτελέσει μια καθαρή ευκαιρία για τους αναπήρους της Χώρας. Στους 30 στόχους που θέτει το κυβερνητικό σχέδιο, το κείμενο της ΕΣΑμεΑ προσθέτει επιπλέον στόχους και προτάσεις υλοποίησής τους και γενικά το κίνημα παίρνει καθαρή θέση σε κάθε σημαντική λεπτομέρεια. Το κείμενο αυτό και το περιεχόμενό του μπορεί να είναι η ατζέντα του Ελληνικού αναπηρικού κινήματος τα προσεχή έτη. Κατά την εξέλιξη του όλου νομοθετικού έργου θα είμαστε συνεχώς παρόντες και θα ενημερώνεστε επίσημα και υπεύθυνα από τους φορείς μας. 

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους που ανέμεναν την εκδίκαση της προσφυγής μας για τις περικοπές των συντάξεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 5 του Οκτώβρη, ότι η δικάσιμος αναβλήθηκε για τις 7 του Δεκέμβρη, επειδή ο eefka δεν είχε καταθέσει τα λεπτομερή στοιχεία συνταξιοδότησης των αναγόντων.

Τέλος, παρά την αρνητική στάση της ηγεσίας πολλών υπουργείων να συναντηθούν με τους φορείς μας, εμείς συνεχίζουμε τις καθημερινές προσπάθειες και τις πιέσεις μας, για τις οποίες σε κάθε περίπτωση θα ενημερώνεστε.

2.

          Συνάδελφοι, τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου και της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών αισθάνθηκαν την ανάγκη και την ευθύνη να συντάξουν, να δημοσιοποιήσουν και να εφαρμόσουν Κανονισμό μέτρων ασφαλείας για τα μέλη, τους επισκέπτες, το προσωπικό και τα μέλη των Συμβουλίων, που υπαγορεύεται από τον κίνδυνο της εξελισσόμενης πανδημίας. Ο Κανονισμός συντάχτηκε βάση των ισχυόντων μέτρων του ΕΟΔΥ και των οδηγιών του Τεχνικού Ασφαλείας.

  1. Επιβάλλεται η χρήση μάσκας από τα μέλη, τους συνοδούς και τους επισκέπτες, από την είσοδό τους μέχρι την αναχώρηση από τα γραφεία, δηλαδή σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο.
  2. Η χρήση του ανελκυστήρα να γίνεται από ένα άτομο κάθε φορά, εκτός αν είναι μέλος του Συνδέσμου που συνοδεύεται από ένα τρίτο πρόσωπο.
  3. Κατά την είσοδο των μελών και των επισκεπτών στις υπηρεσίες, κρίνεται απαραίτητη η θερμομέτρησή τους από εργαζόμενο, τόσο για τη δική τους προστασία, όσο και για την ασφάλεια των υπολοίπων που βρίσκονται στο κτίριο και σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ που ισχύουν κάθε φορά.
  4. Η χρήση των υπηρεσιών γίνεται κατά προτεραιότητα κατόπιν ραντεβού και με παραμονή μόνο ενός ατόμου σε κάθε γραφείο κάθε φορά.
  5. Κατά τη διάρκεια της χρήσης των υπηρεσιών επιβάλλεται η συνεχής τήρηση της απαραίτητης απόστασης και η τακτική χρήση αντισηπτικού. Επίσης, συνιστάται κατά περίπτωση και η χρήση γαντιών.    
  6. Σε περίπτωση που κάποιος αισθάνεται αδιαθεσία και έχει τα συνήθη συμπτώματα, απαιτείται να μη χρησιμοποιεί της υπηρεσίες του Συνδέσμου ή της Ομοσπονδίας και να παραμένει στο σπίτι του για διάστημα 15 ημερών, απ’ όπου μπορεί να εξυπηρετείται τηλεφωνικά.
  7. Για τα μέλη του Συνδέσμου ιδιαίτερα που πρόκειται να ξεκινήσουν εκπαίδευση στη κινητικότητα, λόγω της μεγαλύτερης εγγύτητας εκπαιδεύτριας και εκπαιδευόμενου ή και της σωματικής επαφής, επιβάλλεται αυξημένη προσωπική ευθύνη και απόλυτη τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας.
  8. Όλα τα μέτρα ισχύουν υποχρεωτικά και για τα μέλη των Δ.Σ. και για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα όταν κινούνται στο κτίριο εκτός των γραφείων τους, ενώ ισχύει φυσικά ο περιορισμός του ανώτατου αριθμού ταυτόχρονης παρουσίας στον ίδιο χώρο.
  9. Σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα κοροναιού, θα πρέπει τα γραφεία να κλείσουν μέχρι να γίνει ιογενής απολύμανση των χώρων και να ελεγχθεί το προσωπικό με τεστ covid-19.

3.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου ενισχύοντας την ψηφιακή ομιλούσα βιβλιοθήκη «ΟΜΗΡΟΣ», βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως ήρθε σε συμφωνία για συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ». Πρόκειται για ένα περιοδικό εξαιρετικής θεματολογίας, με αμιγώς κοινωνικό προσανατολισμό, οι εμπνευστές του οποίου μέρα με τη μέρα εκπληρώνουν το όραμά τους για τη στήριξη αστέγων συμπολιτών μας. Έτσι λοιπόν, όλα τα μέλη της Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα από εδώ και στο εξής να έχουν πρόσβαση στη «ΣΧΕΔΙΑ» εκάστου προηγούμενου μηνός και στη στήλη των εκδηλώσεων της «ΣΧΕΔΙΑΣ» εκάστου τρέχοντος μηνός εντελώς δωρεάν. Ευχαριστούμε θερμότατα τους υπεύθυνους του περιοδικού για την άμεση ανταπόκρισή τους και σας ευχόμαστε καλή ακρόαση.